sunnuntai 24. lokakuuta 2021

8 x Halloween: osa VI (The Awakening, 2011)

Not seeing them, it's not the same as forgetting.

Kymmenen vuoden takainen kauhutarjonta ei ole varsinainen klassikoiden aarreaitta, mutta joukosta löytyy ainakin yksi hiuksianostattava trillerihelmi: Pedro Almodovarin Iho jossa elän (2011) sopii naamioleikkeineen halloweeninakin katsottavaksi. Slasherfaneja viihdyttänee puukkohippaparodia You're Next (2011), ja jos koronasta ei vielä ole saanut tarpeekseen, säväreitä tarjonnee trilleri Tartunta (2011). Tänään tie vie kuitenkin vuoteen 1921 ja kummitusjahtiin brittiläiseen sisäoppilaitokseen.
 
The Awakening
Ohjannut Nick Murphy
Iso-Britannia 2011, 102 min.
Draama, Kauhu
Pääosissa: Rebecca Hall, Dominic West, Imelda Staunton

 
 
 
Florence Carthcart (Hall) on kummitustenmetsästäjä, joka on erikoistunut paljastamaan spiritismihuijauksia. Carthart ottaa vastaan työtehtävän sisäoppilaitoksessa, jossa kuolleen oppilaan väitetään kummittelevan. Nopea tutkimus paljastaa pimeillä käytävillä tehdyt kepposet, mutta hiljalleen varjoista löytyy jotain muutakin salattua.

The Awakening on yliluonnollista draamaa, jota maustavat sopivasti tuonpuoleisesta kurkottavat aaveet. Menetyksiä käsittelevä tarina tarjoaa pienen yllätyksenkin, vaikka kokonaisuus ei sinällään ole hirveän persoonallinen. Elokuva on hieman sukua The Othersille (2001), Orpokodille (2007) ja The Conjuring -sarjalle, mutta sävy on paljon rauhallisempi. Mukava kertakatselu harmaaseen syyspäivään. Suomalaiskatsojaa häkellyttää loppukohtauksessa soiva Finlandia!

Pisteytys: 6/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti