torstai 2. syyskuuta 2021

Elokuun elokuvat 2021

Helene
Ohjannut Antti Jokinen
Suomi 2020, 121 min.
Biografia, Draama, Romantiikka
Pääosissa: Laura Birn, Johannes Holopainen, Krista Kosonen, Pirkko SaisioHelene Schjerfbeckin (18621946) muotokuva on kaunis ja rosoinen, mutta jäykkä, turhan etäiseksi jäävä. Ihailen taitavia näyttelijöitä, jotka kantavat elokuvaa kömpelöstä dialogista huolimatta. Nimiroolissa näyttelevä Laura Birn taltioi Helenen niin hyvin, ettei elokuvan suomenkielisyyskään jää liikaa kiusaamaan.

Pisteytys: 6/10
 
The Lion King - Leijonakuningas
Ohjannut Jon Favreau
USA, Iso-Britannia & Etelä-Afrikka 2019, 118 min.
Animaatio, Seikkailu, Draama
Pääosissa: Donald Glover, Beyoncé, Seth Rogen, Chiwetel EjioforDisneyn uusinta- eli rahastusversio Leijonakuninkaasta (1994) toistaa tutun tarinan. Elokuva on sinänsä häikäisevän hienosti animoitu, mutta huvittavaa kyllä, liiankin realistiset eläimet tekevät vauhdikkaasta tarinasta kiusallisen pökkelön. Parhaita ovat oikeastaan vain ne hetket, kun kukaan ei puhu mitään. Tarina ja musiikit toki ovat edelleen hyviä, mutta niistä on parempi nauttia alkuperäisteoksen myötä.

Pisteytys: 3/10

The Craft - Noitapiiri
Ohjannut Andrew Fleming
USA 1996, 101 min.
Draama, Fantasia, Trilleri
Pääosissa: Robin Tunney, Fairuza Balk, Neve Campbell, Rachel TrueTeinitytöt kiinnostuvat taikavoimista ja onnistuvat valjastamaan Manon-jumaluuden voimat käyttöönsä. Parhaimmatkin taiat kuitenkin kostautuvat. Naiivi ja kliseinen teinielokuva pursuaa ysäritunnelmaa, ja siksi se on jokseenkin viihdyttävä kaikessa kiusallisessa hellyyttävyydessään. Aikanaan leffa oli sangen suosittu ja taisin itsekin katsoa tämän 1990-luvun lopulla, jostain syystä leffa tuntui silloin paljon paremmalta... Jos teininoitien tarinasta ei saa tarpeekseen, on Noitapiirille vastikään tehty jatko-osa The Craft: Legacy (2020).

Pisteytys: 4/10

Dirty Dancing - kuuma tanssi
Ohjannut Emile Ardolino
USA 1987, 100 min.
Romantiikka, Draama
Pääosissa: Jennifer Grey, Patrick Swayze
On kesä 1963 ja nuorison tanssijalka vipattaa. Aikansa suosittua tanssigenreä edustava filmi on viihdyttävä, vaikka tarina onkin tusinatavaraa: rikas tyttö rakastuu köyhään tanssinopettajaan ja se on menoa. Soundtrack on mainio, olkoonkin, että sävelletyt kasaribiisit eivät ihan istu 1960-luvun maailmaan mutta unelmien teinirakkaushan on ajatonta!

Pisteytys: 7/10

Tenebre - Pelkoa ei voi paeta
Ohjannut Dario Argento
Italia 1982, 101 min.
Trilleri, Kauhu
Pääosissa: Anthony Franciosa, Giuliano Gemma, Daria Nicoldi


Dario Argenton kultakauden giallo kertoo rikoskirjailija Peter Nealista (Franciosa), joka saa kyseenalaisen ihailijan. Mystinen mies kopioi Nealin kirjojen murhia ja yksi kerrallaan miehen lähipiirin naiset saavat surmansa perin tutuilla tavoilla. Elokuvassa on hurmiollisen loistava soundtrack ja kuvaus on taitavaa. Tarina etenee vähän pöhkösti, mutta silti ihan viihdyttävällä tavalla.

Pisteytys: 7/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti