torstai 1. heinäkuuta 2021

Kesäkuun elokuvat 2021

Hot Fuzz
Ohjannut Edgar Wright
Iso-Britannia & Ranska 2007, 121 min.
Komedia, Toiminta, Rikos
Pääosissa: Simon Pegg, Nick Frost, Martin Freeman





Lontoolainen superkyttä Nicholas Angel (Pegg) saa komennuksen pikkukylään, sillä hänen kova tahtinsa haittaa tavallisten sinivuokkojen arkea. Uudella kotipaikkakunnalla odottavat yllättävät kommellukset ja idyllin alla piilevä synkkä salaisuus. Hauskan vauhdikkaasti leikattu poliisikomedia viihdyttää mainiosti. Leffa on parempi, kuin Edgar Wrightin ohjaama ja Simon Peggin tähdittämä Shaun of the Dead (2004), jossa on vastaavanlainen idea.

Pisteytys: 8/10

La ley del deseo - Intohimon laki
Ohjannut Pedro Almodóvar
Espanja 1987, 102 min.
Draama, Trilleri
Pääosissa: Eusebio Poncela, Carmen Maura, Antonio Banderas



Pornoelokuvia ohjaava Pablo (Poncela) ajelehtii ihmissuhteissaan kolmiodraamaan ja kriisin partaalle. Intohimon laki on hieman epätasainen elokuva ja sen termistö on nykypäivänä hieman vanhentunutta, mutta tarina puolustaa voimakkaasti sateenkaariperheitä ja rakkauden monimuotoisuutta. Francon jälkeisessä Espanjassa tällaisen elokuvan ilmestyminen oli merkittävä askel kohti vapaampia aikoja. Nuori Antonio Banderas tekee taitavan roolityön.

Pisteytys: 7/10

Hercules in New York - Hercules New Yorkissa
Ohjannut Arthur Allan Seidelman
USA 1970, 92 min.
Fantasia, Seikkailu
Pääosissa: Arnold Schwarzenegger, Arnold Stang




Arnold Schwarzeneggerin kömpelö debyyttirooli keskittyy kehonrakentajan pullisteluihin. Olympos-vuorella Zeus-isänsä (sic!) kanssa toraava Hercules (Schwarzenegger) päätyy New Yorkiin. Suurkaupungissa puolijumala esittelee voimiaan, kunnes on aika palata kotiin. Minimibudjetilla kömpelösti tehty elokuva hymähdyttää muutaman kerran, mutta on aika pitkäveteistä katsottavaa.

Pisteytys: 2/10

A Sailor Made Man - Meripojan elämä
Ohjannut Fred C.  Newmeyer
USA 1921, 47 min.
Mykkäelokuva, Komedia, Seikkailu
Pääosissa: Harold Lloyd, Mildred Davis, Noah Young




Ensimmäisessä kokopitkässä filmissään Harold Lloyd esittää kuuluisaa keikarihahmoaan. Tällä kertaa "The Boy" pestautuu erehdyksessä merivoimiin lemmen tähden. Kaukomailla sattumuksia piisaa, mutta onneksi nuorukainen osaa käyttää hoksottimiaan välttyäkseen hikisimmältä raadannalta. Ihan hilpeä filmi, mutta ei sitä terävintä Lloydia.

Pisteytys: 6/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti