keskiviikko 17. heinäkuuta 2024

Crazy Rich Asians (2018)

Ohjannut Jon M. Chu
USA & Kiina 2018, 120 min.
Romantiikka, Komedia
Pääosissa: Constance Wu, Henry Golding, Michelle Yeoh

So your family is, like, rich?

Rachel (Wu) ja Nick (Golding) ovat nuoria, menestyneitä ja rakastuneita. Kun Rachel lähtee ensi kertaa Nickin mukaan tämän synnyinseuduille Singaporeen, yhteiselo joutuu koetukselle. Nick tulee äärettömän vauraasta perheestä, joka ei kelpuuta perijänsä puolisoksi aivan ketä tahansa. Spektaakkelimaisten juhlien kulisseissa tunteet kuohuvat ja kaikki ovat vaikeiden valintojen edessä.

Kevin Kwanin samannimiseen bestselleriin (2013) perustuva elokuva on peruskaavaltaan kliseinen romanttinen komedia nousuineen ja laskuineen. Pientä raikkautta tarinaan kuitenkin tuovat sen kuvaamat ihmiset. Aasialaistaustaisten romanssit, bileet ja vauraus ovat ihan hyvää vaihtelua jenkkikeskeiseen meininkiin, vaikka aika amerikkalainen tämäkin elokuva on; kielikin on tutusti englanti, muutamia näytösluontoisia repliikkejä lukuunottamatta. On silti hyvä, ettei elokuva rällää kulttuurikliseillä tai tee aasialaisuudesta pelkkää eksoottista kuriositeettia.
 
Crazy Rich Asians kasvoi nopeasti hittielokuvaksi. Vaikka romcom on sinänsä ihan laadukkaasti tehty, hulppeiden juhlien kulutushysteriasta on vaikea intoutua, eikä yllätyksetön tarinakaan saa biletunnelmaa kohoamaan. Luksuselämä ja tarinallisesti tutut hempeilyt ovat silti olleet monien katsojien mieleen, siitä kertovat filmin osakseen saamat kovat lipputulot ja myönteiset kritiikit. Kirjan ja elokuvan faneille lienee luvassa herkkua, sillä jatko-osaa työstetään paraikaa.

Pisteytys: 5/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti