lauantai 1. toukokuuta 2021

Huhtikuun elokuvat 2021

Stowaway
Ohjannut Joe Penna
Saksa & USA 2021, 116 min.
Draama, Scifi
Pääosissa: Toni Collette, Anna Kendrick, Daniel Dae Kim, Shamier Anderson


Kolmihenkinen miehistö on matkalla Marsiin kaksivuotiselle komennukselle. Matka saa heti odottamattoman käänteen, kun aluksesta löytyy tahaton salamatkustaja. Netflixin avaruusdraama käsittelee elämän ja kuoleman konfliktia onnistuneen vähäeleisesti, neljään päähenkilöönsä keskittyen ja ilman ylimääräistä ryminää. Suurista teemoista huolimatta Stowaway ei herätä järin suuria tunteita ja onhan filmissä kömpelötkin hetkensä, mutta rauhallisempana selviytymistaistona se erottuu edukseen monista muista avaruuspaniikeista.

Pisteytys: 6/10

Emma.
Ohjannut Autumn de Wilde
Iso-Britannia 2020, 124 min.
Romantiikka, Komedia, Draama
Pääosissa: Anya Taylor-Joy, Johnny Flynn, Mia Goth




Jane Austenin Emma-romaaniin (1815) perustuva elokuva kertoo nuoresta Emma-neidosta (Taylor-Joy), joka on mieltynyt tuttaviensa avioliittojen järjestelyyn. Amorina toimiminen ei kuitenkaan olekaan aivan yksinkertaista, koska tunne ei kuuntele järkeä. Emma on viehättävän kaunis elokuva ja varma nautinto pukudraamojen ystäville. Tarina on taattua Austenia, mutta tiiviimpi toteutus olisi tehnyt rakkauskiemuroiden esittelylle ihmeitä. Hauskempi ja modernimpi versio tarinasta on Amy Heckerlingin Clueless (1995).

Pisteytys: 6/10

A Shaun the Sheep Movie: Farmageddon -
Late Lammas -elokuva: Farmageddon
Ohjannut Will Becher & Richard Phelan
Iso-Britannia 2019, 86 min.
Animaatio, Komedia, Seikkailu
Pääosissa: Justin Fletcher, John Sparkes, Amalia Vitale



Lyhytanimaatioista ja Late Lammas -elokuvasta (2015) tuttu farmijengi sinkoutuu tällä kertaa avaruuteen saakka. Hauskan pikkutarkka stop motion -animaatio on viehättävää, monet pikkuvitsit naurattavat ja aikuiskatsojien iloksi easter egg -hupailuja on viljelty matkan varrelle iso liuta. Elokuva ei kuitenkaan nouse edeltäjänsä tasolle, sillä pääjuoni on hieman turhan löperö.

Pisteytys: 7/10

Kaksi ruumista rannalla
Ohjannut Anna Paavilainen
Suomi 2019, 20 min.
Lyhytelokuva, Komedia
Pääosissa: Laura Birn, Rea Mauranen, Tommi Korpela




Anna Paavilaisen lyhytelokuva kommentoi #metoo -ilmiön hengessä naisen osaa elokuvissa. Laura Birn on loistava "nuorempi nainen", joka ajelehtii verkkosukkahousuissaan lajityypistä toiseen haastaen kyllästyneenä osansa järjettömyyttä. Nerokas ja hauska pieni filmi, jota katsoessani nauroin ja kirosin. Lukusuosituksena oheen Anu Silfverbergin silmiä avaava esseeteos Sinut on nähty (2020).

Pisteytys: 8/10

Journey's End - Matkan pää
Ohjannut Saul Dibb
Iso-Britannia 2017, 107 min.
Sota, Draama
Pääosissa: Sam Claffin, Asa Butterfield, Paul Bettany




Matkan pää seuraa brittijoukkojen matelevia päiviä mudan ja löyhkän keskellä, hieman ennen odotettua suurhyökkäystä ja varmalta tuntuvaa kuolemaa. Pätevä sotadraama taltioi ensimmäisen maailmansodan juoksuhautojen piinallisen odottavan tunnelman, vaikka muutamassa kohtauksessa tarina ei sukella ihan niin syvälle kuin voisi. Matkan pää on jo viides elokuva-adaptaatio Simon Readen samannimisestä näytelmästä (1928).

Pisteytys: 7/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti