lauantai 5. joulukuuta 2015

Luukku #5 - From All of Us to All of You

Samu Sirkan joulutervehdys on vakiinnuttanut paikkansa suomalaisten aattoperinteiden joukossa parin viimeisimmän vuosikymmenten aikana, ja katsonpa sen itsekin joka joulu. Alunperin Disney-animaatioiden kollaasi on tv-sarjasta Walt Disney Presents vuodelta 1958. Vuosien varrella tuon alkuperäisen ohjelman kokoonpanoa on tosin muuteltu. Suomessa Disney-hahmojen joulutervehdystä esitettiin ensimmäistä kertaa vuonna 1978 aina vuoteen 1983 saakka, ja se palasi ruutuun jälleen vuonna 1991. Tuosta asti Samu Sirkan joulutervehdystä on esitetty tauotta. Lisää nippelitietoa voi lukea täältä!

When you wish upon a star...
Suomen lisäksi Samu Sirkkaa ja kumppaneita esitetään joulun tienoilla ainakin Ruotsin, Norjan ja Tanskan televisioissa, joskin kaikkialla hieman erilaisessa muodossa. Ainakin ruotsalaisessa versiossa (Kalle Anka och hans vänner önskar God Jul eli suomalaisittain tiettävästi Aku Ankan joulutervehdys) esitetään pätkiä, joita suomalaisessa versiossa ei nähdä. Minulla on hyvin vankka muistikuva jostain aivan erilaisesta ja monipuolisemmasta joulutervehdyksestä, jota lapsena katselin lukemattomia kertoja vhs-kasetilta. Liekö suomalainen Samu Sirkkakin sitten vuosien varrella muuttunut, tai ehkäpä joskus 1980-1990-lukujen taitteessa on Suomenkin televisiossa näytetty ruotsalaista versiota. Sääli, että tuo mainio vhs-tallenne on jo aikaa sitten poistunut keskuudestamme!

Yksi lapsuusajan suosikkini oli Santa's Workshop -niminen Silly Symphonies -pätkä vuodelta 1932 ja toki myös sen "jatko-osa" The Night Before Christmas. Nämä ovat ruotsalaisten vakio-ohjelmistoa edelleen, mutta suomalaisesta versiosta molemmat uupuvat. Koska nämä pukkipätkät eivät kuulu meille tutun joulutervehdyksen vakio-ohjelmistoon, tässäpä teille tuo hellyyttävä animaatio ja jatko-osakin, taatulla Youtube-laadulla:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti