sunnuntai 1. lokakuuta 2023

Syyskuun elokuvat 2023

Länge leve bonusfamiljen - Bonusperhe-elokuva
Ohjannut Felix Herngren
Ruotsi 2022, 107 min.
Draama, Komedia
Pääosissa: Erik Johansson, Vera Vitali, Fredrik Hallgren
 
 
 
 
Suositun Bonusperhe-sarjan (2017─2021) tutut hahmot kokoontuvat jälleen yhteen. Patrikin (Johansson) ja Lisan (Vitali) avioliitto kaipaa taas vahvistusta, joten lähes koko suurperhe kutsutaan koolle tunturimökkiin häähumuun. Sarja oli alkuun mainio, mutta alkoi piiputtaa pahasti neloskaudella. Kiusallinen elokuva syventää alhoa entisestään. Venytetyltä extrajaksolta tuntuva filmi olisi kaivannut parempaa kypsyttelyä. Tai kuten Patrik ja Lisa tuumivat, ehkä olisi ollut parempi lopettaa ajoissa.
 
Pisteytys: 4/10
 
Control
Ohjannut Anton Corbijn
Iso-Britannia, USA, Australia, Japani & Ranska 2007, 122 min.
Biografia, Draama
Pääosissa: Sam Riley, Samantha Morton, Craig Parkinson
 
 
 
Control on vangitseva biografia Joy Divisionin nuorena menehtyneestä laulajasta Ian Curtisista (Riley). Sam Rileyn roolityö pääosassa on hieno, ihmiselon eri sävyt loistavasti tavoittava: intensiivistä ja vimmaista post-punkia, samalla arkista ja vaatimatonta nuoren miehen eloa. Nuhjuinen 1970-luvun miljöö kietoutuu ahdistavana painona Curtisin ympärille, joka ei löydä pakotietä tukahduttavaksi muuttuvasta elämästään.

Pisteytys: 8/10
 
I'm Not There
Ohjannut Todd Haynes
Saksa, Kanada, USA & Ranska 2007, 135 min.
Biografia, Draama
Pääosissa: Cate Blanchett, Heath Ledger, Christian Bale
 
 
 
 
Bob Dylan -biografia tutkii taiteilijalegendan eri puolia. Elokuva näyttää tyylikkäältä, näyttelijäsuoritukset ovat hyviä ja ylipäätään tarinan idea ihmisen alter egoista on sinänsä kiinnostava. Olemmehan hieman eri ihmisiä riippuen siitä, kuka meitä katsoo ja mitä tarinaa kerrotaan. Liian pirstaleinen kokonaisuus jättää kuitenkin vain lattean olon. Ehkäpä elokuva avautuu vielä paremmin Dylanin elämänvaiheisiin syvällisesti perehtyneille superfaneille.

Pisteytys: 6/10

Sleepy Hollow - Päätön ratsumies
Ohjannut Tim Burton
USA, Saksa & Iso-Britannia 1999, 105 min.
Fantasia, Kauhu, Mysteeri
Pääosissa: Johnny Depp, Christina Ricci, Miranda Richardson
 
 
 
Päätön ratsumies kylvää kauhua ja katkoo kauloja! Konstaapeli Ichabod Crane (Depp) saapuu tieteellisine apuvälineineen tutkimaan tapausta ja saa vastaansa pienen kylän taikauskon. Sleepy Hollow perustuu Washington Irvingin samannimiseen kauhutarinaan (1819─1820). Lavaste-Oscarilla palkitussa elokuvassa on hymyilyttävän hyytävää syysestetiikkaa ja klassisen hämyistä kauhuromantiikkaa. Tim Burtonin vakiotiimissä on sinänsä ihan onnistuneita roolisuorituksia, joskin myös väsyttävän ennalta-arvattavaa vanhan toistoa. Mukava syysfilmi siitä huolimatta.

Pisteytys: 7/10
 
The Witches of Eastwick - Noidat
Ohjannut George Miller
USA 1987, 118 min.
Komedia, Fantasia, Kauhu
Pääosissa: Jack Nicholson, Cher, Susan Sarandon, Michelle Pfeiffer
 
 
 
Kolme nykypäivän noitaa manaa vahingossa vanhan vihtahousun (Nicholson) lemmenleikkeihinsä. Soppa kuohahtaa yli ja koko Eastwickin pikkukaupunki kohisee! John Williamsin musiikit ja pörröisen syksyinen miljöö luovat illuusiota koko perheen komediasta, mutta veri lentää, siveellisiä mieliä koetellaan ja viettelevää pirua näyttelevä Jack Nicholson revittelee sydämensä kyllyydestä. Todella kummallinen kasarikomedia, joka enemmän ällistyttää kuin naurattaa.
 
Pisteytys: 6/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti