torstai 5. lokakuuta 2023

Bridesmaids ─ Morsiusneidot (2011)

Ohjannut Paul Feig
USA 2011, 125 min.
Komedia
Pääosissa: Kristen Wiig, Maya Rudolph, Rose Byrne, Melissa McCarthy
 
You are more beautiful than Cinderella!

Elämänsä aallonpohjaa elävä Annie (Wiig) saa kunnian toimia lapsuudenystävänsä Lillianin (Rudolph) kaasona. Häävalmisteluiden katkera kalkki on yhä vaikeampi niellä, kun Lillianin uusi hyvä ystävä Helen (Byrne) purjehtii paikalle kaikessa täydellisyydessään ja vie hääjärjestelyt uusille urille. Hääelokuvassa piisaa kissatappeluita, voimaantuvia naisia, villiä polttarisekoilua, ystävyyden taikaa ja lopulta myös ripaus romantiikkaa.

Morsiusneidot noudattelee edellä kuvattuja lajityyppinsä perinteitä, mutta tekee niistä samalla tuhtia parodiaa. Vitseissä venytetään välillä tarkoituksellisesti hyvän maun rajoja, jotta komedian sävy ei jäisi epäselväksi. Kristen Wiig (s. 1973) tekee hauskan roolisuorituksen pääosassa, ja hän on myös on toinen elokuvan käsikirjoittajista. Filmin idea toimii ja vitsit ovat paikoin hauskoja, mutta Morsiusneidot kärsii mammuttitaudista: ytimekkyys parantaisi tarinaa, joka jää jauhamaan samaa asiaa useaan kertaan. Kaksituntinen kakkamyrsky on jo hieman liikaa.

Mukavan vastaanoton saanut Morsiusneidot on toistaiseksi jäänyt ohjaajansa ja käsikirjoittajiensa (Wiig & Annie Mumolo) isoimmaksi hitiksi. Ohjaaja Paul Feig (s. 1962) muistetaan toki myös luomastaan legendaarisesta tv-sarjasta Freaks and Geeks (1999─2000), joka nauttii kaihoisaa kulttisuosiota. Morsiusneitojen menestyksen jälkeen Feig jatkoi osin saman koomikkokaartin kanssa muun muassa elokuvissa Spy (2015) ja Ghostbusters (2016). Kristen Wiigin ja Annie Mumolon kynästä odoteltiin jo morsiusneitojen jatkista, mutta syntyikin hieman tuntemattomammaksi jäänyt komedia Barb and Star Go to Vista Del Mar (2021).

Pisteytys: 6/10

2 kommenttia:

  1. Ensimmäisen kerran kun katsoin elokuvan, pidin sen huumoria väkinäisenä. Toisella katsomiskerralla nauroinkin jo ääneen. Nykyään pidän Morsiusneitoja yhtenä hauskimmista näkemistäni komedioista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Elokuvan huumori on kyllä sitä lajia, että sille lämpiää vähitellen. Sikäli kyllä kiinnostaa tuo käsikirjoittajakaksikon uudempi elokuva, heillä on hyvä ote!

      Poista