tiistai 1. elokuuta 2023

Heinäkuun elokuvat 2023

The Out-laws - Yhdet häät ja muutama pankkiryöstö
Ohjannut Tyler Spindel
USA 2023, 95 min.
Komedia, Toiminta, Rikos
Pääosissa: Adam Devine, Pierce Brosnan, Ellen Barkin, Nina Dobrev
 
 
 
Tolvana sulhanen Owen Browning (Devine) tapaa ensi kertaa tyylikkäät appivanhempansa, jotka paljastuvat maankuuluiksi pankkirosvoiksi. Elokuvan idea saattaa paperilla näyttää vielä kelvolliselta, mutta toteutus on piinallisen kömpelö. Yhdet häät ja muutama pankkiryöstö välttäisi muuten keskinkertaisena viihteenä, ellei huumori olisi uskomattoman kiusallista. Ehkäpä nämäkin vitsit löytävät faninsa, vaikka minä en olekaan yksi heistä.

Pisteytys: 2/10

Top Gun: Maverick
Ohjannut Joseph Kosinski
USA 2022, 130 min.
Toiminta, Draama
Pääosissa: Tom Cruise, Miles Teller, Jon Hamm




Top Gunin (1986) jatko-osa kiidättää Maverickin (Cruise) jälleen ilmojen valtiaaksi. Tällä kertaa hänen on opetettava nuoria lentäjiä, joilla on suuri haaste edessään. Fossiilisia polttoaineita lorotetaan gallonakaupalla ja välillä isketään kipinää pieneen romanssinpoikaseen. Suursuosioon ampaissut elokuva nousi vuoden 2022 toiseksi tuottoisimmaksi filmiksi ja se palkittiin editointi-Oscarilla. Top Gun kakkosen suosion kyllä ymmärtää, sillä filmi on yllättävän pätevää toimintahupia, kruunattuna tyylikkäällä siivulla kasarinostalgiaa. Didn't take my breath away, though!
 
Pisteytys: 7/10

Warm Bodies
Ohjannut Jonathan Levine
USA & Kanada 2013, 98 min.
Romantiikka, Komedia, Kauhu
Pääosissa: Nicholas Hoult, Teresa Palmer, John Malkovich


 
 
Warm Bodies kertoo zombin (Hoult) ja teinitytön (Palmer) rakkaustarinan. Teiniromanssina tulkittu zombileffa on ideana hauska, sillä elävien kuolleiden kuvastoa sietääkin välillä tuulettaa uuteen uskoon. Pelkkä hyvä idea ei ole valitettavasti kantanut käsikirjoitusta tehdessä, sillä juoni on kursittu kasaan hajapaloista. Kömpelyydestään huolimatta Warm Bodies tavoittaa herttaisen tunnelman ja siten viihdyttänee Romeon ja Julian lemmenleikeistä nauttivia romantikkoja.

Pisteytys: 4/10
 
Howl
Ohjannut Rob Epstein & Jeffrey Friedman
USA 2010, 84 min.
Biografia, Draama, Romantiikka
Pääosissa: James Franco, Jon Prescott, Jon Hamm

 
 
 
Beat-runoilija Allan Ginsbergin (Franco) kuuluisa runo Huuto (1956) sytytti kiivaan sensuurioikeudenkäynnin ja innoitti 1960-luvun riehakkaita kulttuuri-ilmiöitä. Dokumentaristeina tunnettujen ohjaajien kokeellisessa elokuvassa yhdistyvät monet tyylit, joiden avulla klassikkorunoa tutkitaan. Kerronnan moninaisuus on kiehtova valinta, mutta kokonaisuus jää harmillisen löyhäksi.

Pisteytys: 6/10

Make Mine Music - Iskelmäparaati
Ohjannut Robert Cormack, Clyde Geronimi, Jack Kinney, Hamilton Luske & Joshua Meador
USA 1946, 75 min.
Animaatio, Musikaali, Seikkailu
Pääosissa: Nelson Eddy, Dinah Shore, Jerry Colonna
 
 
 
Fantasian (1940) hengessä tehtailtu Iskelmäparaati on tasoltaan samaa sarjaa muiden vastaavien 1940-luvun Disney-kollaasien kanssa. Joukossa on pari aidosti ilahduttavaa pätkää, pari kehnosti vanhentunutta ja loput ovat keskinkertaisen viihdyttäviä. Animaatio on niin ikään keskitasoisen kelvollista. Elokuva on jäänyt melko vähäiselle huomiolle, sillä se ei aikanaan saanut edes kunnollista elokuvateatterilevitystä. Suurin syy unohdukselle lienee silti se, ettei elokuva ole järin ikimuistoinen.

Pisteytys: 6/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti