tiistai 29. elokuuta 2023

Toy Story 3 (2010)

Ohjannut Lee Unkrich
USA & Japani 2010, 103 min. 
Animaatio, Seikkailu, Komedia
Pääosissa: Tom Hanks, Tim Allen, Ned Beatty

The little ones love new toys!

Andy-pojan vartuttua Woody (Hanks), Buzz (Allen) ja muut leluystävykset ovat joutuneet unholaan. Kun entinen pojankoltiainen on muuttamassa omilleen, lapsuuden leluaarteiteet päätyvät vahingossa kierrätykseen. Lahjoituskohteeksi valikoituva Sunnysiden päiväkoti ei lopulta ole hassumpi paikka viettää vireitä eläkepäiviä, joskin auringonpaisteen peittää muutamakin tumma pilvi.

Toy Storyn (1995) ja Toy Story 2:n (1999) tarina sai hieman yllättävääkin jatkoa vuosien jälkeen. Toy Story 3 on aiempaa synkempi ja syvällisempi, mutta silti edelleen sangen viihdyttävä ja menevä animaatioseikkailu. Pixarin käsikirjoitustiimi on pistänyt parastaan ja samaten animaatio on kehittynyt eritoten esiosasta komeasti. Pettymyksiä, luopumista ja kaiken voittavaa ystävyyttä käsitellään sopivan pohdiskelevasti ja osuvissa väleissä kepeästi hupaillen.
 
Vuotensa suurimmaksi kassamagneetiksi kohonnut Toy Story 3 sai kaikkinensa ylistävän vastaanoton. Elokuva palkittiin parhaan animaation ja laulun Oscareilla sekä liudalla muitakin palkintoehdokkuuksia ja pystejä. Vaikka elokuvan menestys oli erinomaista eikä soraääniä juuri kuultu, välitöntä lupausta jatko-osille ei annettu. Hyvä niin, sillä ideoiden on parempi muhia rauhassa. Rakastettu trilogia sai lopulta neljännen osansa vuonna 2019 ja viime aikoina on liikkunut huhuja viidennen osan valmistelusta ─ monesko filmi jäänee Woodyn ja Buzzin viimeiseksi leikiksi?

Pisteytys: 8/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti