lauantai 5. elokuuta 2023

The Hangover ─ Kauhea kankkunen (2009)

Ohjannut Todd Phillips
USA & Saksa 2009, 100 min.
Komedia
Pääosissa: Zach Galifianakis, Bradley Cooper, Justin Bartha, Ed Helms

To a night the four of us will never forget!

Las Vegas odottaa iloista polttariporukkaa! Ilta alkaa iloisesti jekkushoteilla, mutta muutamassa hetkessä joka ukolta menee muisti. Aamulla sulhanen on kateissa ja vihkihetki lähestyy vauhdilla ─ ei auta muu kuin keksiä hätävalheet puolisoille ja ryhtyä tutkimaan epätavallisen villin yön jälkiä.

Kauhea kankkunen on yllättävän toimivasti rakennettu komedia. Varsinaisen känniyön toilailut eivät ole koskaan niin kiinnostavia, että ne riittäisivät sellaisenaan elokuvan aiheeksi. Siksi on oivaltavampaa laittaa miespolot ihmettelemään tekosiaan krapulassa: siitä sentään saadaan kokoon huvittava salapoliisiseikkailu ikonisessa kasinokaupungissa. Matkassa on hieman turhilta tuntuvia pikkumutkia, mutta kokonaisuus toimii niistä huolimatta.

Vaikka elokuva rakenteeltaan on sinänsä ihan kelpo, itse huumori ei tee järin suurta vaikutusta. Osin fyysinen huumori toimii sen verran, että sitä sietää vaikkei jatkuvasti nauratakaan. Klassisten, pikkusievästi räävittömien äijävitsien ystävät saanevat hirnua enemmän. Heitä ilmeisesti riittää, sillä filmi on menestynyt mainiosti. Huikeat lipputulot ja hyvät arvostelut keränneelle elokuvalle tehtiin pian pari jatko-osaa (2011, 2013), joita kohtaan kriitikot eivät enää ole olleet kovin suopeita. Mutta katsojia on riittänyt joka kankkuselle!

Pisteytys: 6/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti