sunnuntai 10. heinäkuuta 2022

Kesäkuun elokuvat 2022

Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia
Ohjannut Teemu Nikki
Suomi 2021, 82 min.
Draama, Komedia, Romantiikka
Pääosissa: Petri Poikolainen, Marjaana Maijala, Samuli Jaskio



Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia on loistava draama halvaantuneen ja sokeutuneen miehen (Poikolainen) rakkaudenkaipuusta ja matkasta vapauteen. Pääroolissa loistaa MS-tautia sairastava Petri Poikolainen, jonka tunneskaala on jatkuvasti elokuvan keskipisteenä taitavan kuvauksen ansiosta. Elokuva on saavuttanut hienosti näkyvyyttä kansainvälisillä filmijuhlilla.

Pisteytys: 8/10

Spider-Man: No Way Home
Ohjannut Jon Watts
USA 2021, 148 min.
Toiminta, Seikkailu, Scifi, Komedia
Pääosissa: Tom Holland, Andrew Garfield, Tobey Maguire, Zendaya, Benedict Cumberbatch



Multiversumi rakoilee ja toisten todellisuuksien Spider-Manit vihollisineen rysähtävät samaan maailmaan. On hauska idea hyödyntää aiempien Spider-Man -elokuvien juonia ja tähtiä, vaikka riskinä onkin pelkkä sekava tehostesoppa. Juoni kuitenkin toimii melko saumattomasti ja moraalidraama ui sopivassa syvyydessä. Miljoonien arvoinen tehosteryminäkin on hauskaa katsottavaa. Huumori on melko kulahtanutta, mutta muutoin No Way Home on aivan pätevää supersankariviihdettä.

Pisteytys: 7/10

Scream 4
Ohjannut Wes Craven
USA 2011, 111 min.
Komedia, Kauhu
Pääosissa: Neve Campbell, Courteney Cox, David Arquette




Woodsboron murhista on vierähtänyt yli vuosikymmen, mutta vieläkin jostain pölähtää uusi kummitusnaama leikkimään puukkohippaa. Screamin (1996) ideaa lypsettiin reippaasti jo sen kahdessa ekassa jatko-osassa (1998, 2000), mutta ihme kyllä tähän neljänteenkin rainaan on saatu taiottua yllättävän odottamattomia käänteitä ja tuoreita vitsejä. Keskinkertaisen viihdyttävää verenroisketta slashereiden ystäville.

Pisteytys: 6/10

Adventureland
Ohjannut Greg Mottola
USA 2009, 107 min.
Komedia, Draama, Romantiikka
Pääosissa: Jesse Eisenberg, Kristen Stewart, Ryan Reynolds



Koulunsa päättänyttä Jamesia (Eisenberg) odottaa kaikkien aikojen seikkailukesä, mutta vanhempien rahapulan vuoksi nuorukainen joutuukin kesätöihin kuppaiseen tivoliin. Sielläkin on luvassa romantiikkaa, uusia ystäviä ja kasarimusaa. "Viimeinen kesä" -juoni on tuttua ja jopa hieman kulunutta kamaa, mutta Adventureland on silti laadukkaasti toteutettu teinitarina ja kesälomaleffa.

Pisteytys: 6/10

Misery - Piina
Ohjannut Rob Reiner
USA 1990, 107 min.
Trilleri
Pääosissa: James Caan, Cathy Bates
 
 
 
 
Kuuluisa kirjailija Paul Sheldon (Caan) jää hoivaavan ihailijansa (Bates) vangiksi metsämökkiin ja tuota pikaa oleilu muuttuu piinaavaksi. Stephen Kingin samannimiseen kirjaan (1987) perustuvassa trillerissä Cathy Bates loistaa mieleltään ailahtelevana fanina. Roolisuorituksesta tuli ansaittu Oscar. Tiivistys ei olisi tarinalle pahitteeksi, vaikka toimii se tällaisenaankin.

Pisteytys: 7/10

Astérix chez les Bretons - Asterix Britanniassa
Ohjannut Pino Van Lamsweerde
Ranska & Tanska 1986, 79 min.
Animaatio, Seikkailu, Komedia
Pääosissa: Jack Beaber, Bill Kearns, Graham Bushnell




Samannimiseen sarjakuvaan (1966) perustuvassa animaatiossa Asterix (Beaber) ja Obelix (Kearns) päätyvät kanaalin toiselle puolen etsimään kadonnutta taikajuomatynnyriä. Siitä syntyy keskinkertaisen viihdyttävää kohellusta, jossa sarjiksen vaikutus tuntuu vahvana. Asterix Britanniassa (engl. Asterix in Britain) oli lapsuudessani yksi mielianimaatioistani, mutta näin varttuneempana elokuvan tenho tuntuu pitkälti kadonneen ─ vaan viihdyttääpä seikkailu kelvollisesti vieläkin.

Pisteytys: 6/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti