Our Relations - Merimiehiä ja maakrapuja
Ohjannut Harry Lachman
USA 1936, 73 min.
Komedia
Pääosissa: Stan Laurel, Oliver Hardy, Alan Hale, James Finlayson
Ohukanen (Laurel) ja Paksukainen (Hardy) joutuvat kohtaamaan liudan kommelluksia, kun heidän identtiset hulttioveljensä saapuvat rantalomalle kaksikon kotikaupunkiin. Klassikkokomediassa väärät henkilöllisyydet aiheuttavat hupia, ja tietenkin vain katsoja tietää asioiden oikean laidan. Merimiehiä ja maakrapuja on fyysiseen ja verbaaliseen akrobatiaan taipuvan koomikkokaksikon parhaimmistoa.
Pisteytys: 8/10
Liberty - Vapaus
Ohjannut Leo McCarey
USA 1929, 20 min.
Mykkäelokuva, Lyhytelokuva, Komedia
Pääosissa: Stan Laurel, Oliver Hardy, James Finlayson
Vankikarkurit Laurel ja Hardy yrittävät epätoivoisesti vaihtaa housuja ja joutuvat sen myötä uskomattomiin kommelluksiin ja huimaaviin korkeuksiin. Rakennustelineillä keikkuva kaksikko saa katsojan pään pyörälle! Yksinkertaisuudessaan elokuvan idea on loistava. Tällaista kohellusta on aina ilo seurata.
Pisteytys: 8/10
Doubt - Epäilys
Ohjannut John Patrick Shanley
USA 2008, 104 min.
Draama
Pääosissa: Meryl Streep, Philip Seymour Hoffman, Amy Adams
On vuosi 1964 ja katolilaisessa koulussa kuohuu. Konservatiivinen sisar Aloysius Beauvier (Streep) epäilee uudistushenkisen isä Flynnin (Hoffman) sortuneen lapsen hyväksikäyttöön. Sisar ei luovuta, vaikka konkreettisia todisteita ei löydy. Tarina on rakennettu taitavasti, aina katsojakaan ei tiedä ketä syyttää. Epäilyksen ilmapiiri on läsnä loppuun saakka. Kiitos kuuluu toki myös loistaville näyttelijöille.
Pisteytys: 7/10
Rare Exports
Ohjannut Jalmari Helander
Suomi, Ruotsi, Norja & Ranska 2010, 84 min.
Toiminta, Komedia, Fantasia
Pääosissa: Onni Tommila, Jorma Tommila, Tommi Korpela, Rauno Juvonen
Kaukana Korvatunturin liepeillä lepää kaikessa hiljaisuudessa joulun unohdettu salaisuus. Ulkomaiset kaivosmiehet ovat tulleet nostamaan muinaisen jouluyllätyksen haudastaan, mutta tunturin liepeillä asuvalla Pietari-pojalla (O. Tommila) on epäilyksensä kaivoksen uumenissa piilevistä voimista. Huumoria ja jännitystä toimivassa suhteessa tykittelevä Rare Exports on mainio, tummasävyinen jouluelokuva. Sujuvasti etenevässä tarinassa ei tule huonoja hetkiä, erityisesti nuori Onni Tommila kannattelee elokuvaa taitavalla roolityöllään.
Pisteytys: 8/10
Jingle All the Way - Isäni on turbomies
Ohjannut Brian Levant
USA 1996, 89 min.
Komedia
Pääosissa: Arnold Schwarzenegger, Sinbad, Jake Lloyd, Ted Maltin
Jenkkilän kapitalismijoulua tursuava Isäni on turbomies kertoo kiireisen perheenisän (Schwarzenegger) epätoivoisesta turbomies-lelun metsästyksestä. Edes ysäriklassikkous ei pelasta kiusallisen surkeaa ja pitkäveteistä filmiä, josta on joulumieli kaukana. Muutamat miltei hyvät ironiset valonpilkahdukset auttavat lusimaan elokuvan loppuun saakka.
Ranska, Puola, Saksa & Iso-Britannia 2002, 150 min.
Draama, Historia
Pääosissa: Adrien Brody, Emilia Fox, Michal Zebrowski
Roman Polanskin koskettava Pianisti kertoo tositapahtumiin perustuen pianisti Wladyslaw Szpilmanin (Brody) huikean selviytymistarinan toisen maailmansodan juutalaisvainoista. Sodan mielettömyydestä pelastaa vain sattuma - ja tässä tapauksessa rakkaus musiikkiin. Elokuva ei lipeä kaikenkattavan holokaustikuvaukseen, vaan seuraa yhden miehen taistelua ympärillä liekehtivän hulluuden keskellä. Päähenkilöön keskittyvästä näkökulmasta huolimatta elokuva ei sukella loputtoman syvälle kokemusmaailman ja tunnetilojen syövereihin, ratkaisu tuntuu pääosin onnistuneelta.
Draama, Historia
Pääosissa: Adrien Brody, Emilia Fox, Michal Zebrowski
Roman Polanskin koskettava Pianisti kertoo tositapahtumiin perustuen pianisti Wladyslaw Szpilmanin (Brody) huikean selviytymistarinan toisen maailmansodan juutalaisvainoista. Sodan mielettömyydestä pelastaa vain sattuma - ja tässä tapauksessa rakkaus musiikkiin. Elokuva ei lipeä kaikenkattavan holokaustikuvaukseen, vaan seuraa yhden miehen taistelua ympärillä liekehtivän hulluuden keskellä. Päähenkilöön keskittyvästä näkökulmasta huolimatta elokuva ei sukella loputtoman syvälle kokemusmaailman ja tunnetilojen syövereihin, ratkaisu tuntuu pääosin onnistuneelta.
1001-listan mukainen arvio täällä.
Pisteytys: 8/10
Sånger från andra våningen - Toisen kerroksen lauluja
Ohjannut Roy Andersson
Ruotsi 2000, 98 min.
Draama, Komedia
Pääosissa: Lars Nordh, Stefan Larsson, Torbjörn Fahlström, Sten Andersson
Roy Anderssonin kolmas kokopitkä elokuva paljastaa ihmisyyden kaikessa haavoittuvuudessaan, suuruudessaan ja pienuudessaan. Yksilöiden haparoiva taivallus kolkossa maailmassa saa surrealistisia ja symbolistisia sävyjä, mustaa huumoria unohtamatta. Ennen kaikkea elokuvassa häikäisee sen ainutlaatuisen upea visuaalinen ilme. Kaunis kokonaisuus.
Pisteytys: 10/10
The Man in the Iron Mask - Rautanaamio
Ohjannut Randall Wallace
USA & Iso-Britannia 1998, 132 min.
Draama, Toiminta, Historia
Pääosissa: Leonardo DiCaprio, Jeremy Irons, John Malcovich, Gérad Depardieu, Gabriel Byrne
Alexandre Dumas vanhemman romaaniin ja osin tositapahtumiin löyhästi pohjautuva Rautanaamio on mahtaileva ja romantisoitu historiafilmi. Elokuva kertoo nimensä mukaan rautaiseen naamioon kahlitusta vangista, jonka musketöörit päättävät vapauttaa. Naamion takaa löytyy ilkeän kuninkaan kiltti kaksoisveli, ja niinpä vauhdikas kuninkaanvaihdosoperaatio on valmis alkamaan. Leonardo DiCaprio tekee mallikkaan tuplaroolituksen, joka tosin taisi aikanaan kirvoittaa ihastusta pitkälti Titanicin (1997) jälkiaallokkojen myötä.
Pisteytys: 6/10
Merry Christmas Mr. Lawrence
Ohjannut Nagisa Ôshima
Japani & Iso-Britannia 1983, 123 min.
Draama, Sota
Pääosissa: David Bowie, Tom Conti, Ryûichi Sakamoto, Takashi Kitano
1940-luvun japanilaiselle vankileirille sijoittuvassa elokuvassa David Bowie näyttelee vangiksi jäänyttä brittimajuria, jonka läsnäolo ravistelee leirin perustuksia. Elokuvan unenomainen sävy on miltei vaivaannuttava, erikoislaatuista tunnelmaa lisää myös Ryûichi Sakamoton kaunis musiikki. Vaikka elokuvassa onkin kiinnostavia teemoja, kokonaisuus ei liiemmin säväytä. Mieleen jäävät lähinnä raa'at kohtaukset, joita en viitsisi katsoa toiste.
Pisteytys: 6/10
Bad Santa - Paha pukki
Ohjannut Terry Zwigoff
USA & Saksa 2003, 91 min.
Komedia, Rikos
Pääosissa: Billy Bob Thornton, Tony Cox, Brett Kelly, Lauren Graham
Elämään tympiintynyt pikkurikollinen Willie (Thornton) kiertelee ostareita joulupukkina rikoskumppaninsa Marcuksen (Cox) kanssa, tavoitteenaan ryövätä liikkeiden kassat tuskastuttavan tonttuilupäivän päätteeksi. Roisin huumorin leffa on yllättävän onnistunut joulusekoilu, jossa lässyilyyn ei sorruta edes onnellisen lopun lähestyessä. Sopii mainiosti joulustressisesonkiin.
Pisteytys: 7/10
Gravity
Ohjannut Alfonso Cuarón
USA & Iso-Britannia 2013, 91 min.
Scifi, Trilleri, Draama
Pääosissa: Sandra Bullock, George Clooney
Kukaan tuskin haluaisi jäädä viettämään ikuisuutta avaruuden yksinäiseen, elottomaan hiljaisuuteen ja hallitsemattomaan äärettömyyteen. Näin on kuitenkin vaarana käydä tässä huikean kuumottelevassa trillerissä, jossa yhden jännitteen jälkeen seuraava katastrofi vaanii jo nurkan takana. Visuaalisesti valtavan upea Gravity saa kunnian olla ensimmäinen 3D-filmi, jota katsellessa epämukavat lasit tuntuivat olevan jonkin väärti.
1001-listan mukainen arvio täällä.
Pisteytys: 8/10
Ace Ventura: Pet Detective -
Ace Ventura: Lemmikkidekkari
Ohjannut Tom Shadyac
USA 1994, 82 min.
Komedia, Rikos
Pääosissa: Jim Carrey, Courtney Cox, Sean Young
Jim Carreyn parhaimpiin rooleihin lukeutuva Ace Ventura on lemmikkietsivä, joka tässä ensimmäisessä filmissä koittaa löytää jalkapallojoukkueen kadonnutta maskottidelfiiniä. Filmi nauratti 1990-luvulla ja mikä parasta, naurattaa hetkittäin edelleenkin. Suurimmaksi juonilinjaksi kasvavat heteronormatiiviset ja transfobiset vitsit ovat kuitenkin niin karseita, että koko leffa joutaa roskiin.
Pisteytys: 2/10
Le passé - Menneisyys
Ohjannut Asghar Farhadi
Ranska 2013, 130 min.
Draama
Pääosissa: Bérénice Bejo, Ali Mosaffa, Tahar Rahim
Iranilaisohjaaja Asghar Farhadin uusin elokuva Menneisyys on valtavan hyvin rakennettu draama ihmissuhteiden vaikeudesta. Loistavasti käsikirjoitetut henkilöt ilmentävät itseään pienissä, mutta merkittävissä teoissa. Elokuvan ytimessä on kolmiodraamaa muistuttava tilanne: uuden miehen kanssa avioliittoa kaavaileva Marie-Anne (Bejo) kutsuu entisen miehensä Ahmadin (Mosaffa) luokseen Pariisiin, jotta avioero voitaisiin viimein virallistaa. Tapahtumien monimutkaisuus avautuu hiljalleen ja uusia mielenkiintoisia, arvoituksellisia yksityiskohtia paljastetaan vähitellen. Mitkä lopulta ovat päähenkilöiden motiivit?
Pisteytys: 9/10
Eternal Sunshine of the Spotless Mind - Tahraton mieli
Ohjannut Michel Gondry
USA 2004, 108 min.
Draama, Scifi, Romantiikka
Pääosissa: Jim Carrey, Kate Winslet, Mark Ruffalo, Elijah Wood, Kirsten Dunst
Tahraton mieli on kiehtova ja karmaiseva ajatusleikki muistojen kadottamisesta tieteen keinoin. Miksi haluamme unohtaa, ja onko se todella kaiken arvoista? Elokuvassa entinen pariskunta Joel (Carrey) ja Clementine (Winslet) ovat päätyneet tyhjentämään muistinsa unohtaakseen parisuhteensa ongelmat - ratkaisu ei kuitenkaan ole aivan yksinkertainen. Komedianäyttelijänä paremmin tunnettu Jim Carrey todistaa olevansa myös vakavasti otettava draamanäyttelijä, joka on kieltämättä mukavaa vaihtelua lukemattomien itseään toistavien irvistelyfilmien jälkeen.
Pisteytys: 8/10
Kon-Tiki
Ohjannut Espen Sandberg & Joachim Rønning
Tanska, Norja, Iso-Britannia & Saksa 2012, 118 min.
Seikkailu
Pääosissa: Pål Sverre Hagen, Anders Baasmo Christianssen, Tobias Santelmann, Gustaf Skarsgård
Kon-Tiki kertoo peräänantamattomasta Thor Heyardahlista (Hagen), joka päätti 1950-luvulla kumota vallitsevat teoriat Polynesian asutuksesta. Heyardahl todella todisti teoriansa oikeaksi purjehtimalla Etelä-Amerikasta Polynesiaan, ja teki sittemmin saavutuksestaan Oscarin voittaneen dokumentin. Tässä vuoden 2012 elokuvassa Heyerdahlin jännittävä matka esitetään lattean tavanomaisena "lautalla meren armoilla" -tarinana. Itse Heyerdahlin hahmoa syvennetään varsinkin koko filmin alkupuoli, muiden hahmojen jäädessä harmillisen irrallisiksi. Muutoinkin elokuva tuntuu hieman keskeneräiseltä tekeleeltä. Merimaisemat ovat toki kauniita, elokuvan viitsii katsella kerran vaikka pelkästään niiden vuoksi.
Pisteytys: 6/10
Coraline - Coraline ja toinen todellisuus
Ohjannut Henry Selick
USA 2009, 100 min.
Animaatio, Fantasia
Pääosissa: Dakota Fanning, Teri Hatcher, Keith David, Robert Bailey Jr.
Vanhempien huomiosta paitsi jäävä Coraline (Fanning) löytää ilokseen rinnakkaistodellisuuden, mutta saa pian huomata ihannemaailman piilevät kauhut. Coraline ja toinen todellisuus on valtavan kauniisti animoitu elokuva, jonka olisin todella toivonut nähneeni 3D-versiona. Visuaalisuus toimii kuitenkin ihan tavalliselta tv-ruudultakin. Toki myös tarina on mainio, sopiva jännitys säilyy läpi elokuvan. Edelleen on vaikeaa käsittää, miten huomattavasti latteampi Up (2009) onnistui nappaamaan parhaan animaation Oscarin Coralinen (tai myös ehdolla olleen Kekseliäs kettu (2009) -filmin) sijasta.
Pisteytys: 8/10
The King's Speech - Kuninkaan puhe
Ohjannut Tom Hooper
Iso-Britannia & Australia 2010, 118 min.
Draama, Historia
Pääosissa: Colin Firth, Helena Bonham Carter, Geoffrey Rush
Kuningas Yrjö VI:n puheongelmien ympärille rakennettu draama on kiehtovaa katseltavaa. Tositapahtumiin pohjautuva filmi avartaa taidokkaalla tavalla 1930-luvun kuningashuoneen ilmapiiriä, myös aikakauden Lontoota kuvataan varsin onnistuneesti. Colin Firth on pääroolissaan loistava, eikä Geoffrey Rush jää omalaatuisen puheterapeutin roolissaan hiventäkään huonommaksi.
Pääosissa: Jim Carrey, Courtney Cox, Sean Young
Jim Carreyn parhaimpiin rooleihin lukeutuva Ace Ventura on lemmikkietsivä, joka tässä ensimmäisessä filmissä koittaa löytää jalkapallojoukkueen kadonnutta maskottidelfiiniä. Filmi nauratti 1990-luvulla ja mikä parasta, naurattaa hetkittäin edelleenkin. Suurimmaksi juonilinjaksi kasvavat heteronormatiiviset ja transfobiset vitsit ovat kuitenkin niin karseita, että koko leffa joutaa roskiin.
Pisteytys: 2/10
Le passé - Menneisyys
Ohjannut Asghar Farhadi
Ranska 2013, 130 min.
Draama
Pääosissa: Bérénice Bejo, Ali Mosaffa, Tahar Rahim
Iranilaisohjaaja Asghar Farhadin uusin elokuva Menneisyys on valtavan hyvin rakennettu draama ihmissuhteiden vaikeudesta. Loistavasti käsikirjoitetut henkilöt ilmentävät itseään pienissä, mutta merkittävissä teoissa. Elokuvan ytimessä on kolmiodraamaa muistuttava tilanne: uuden miehen kanssa avioliittoa kaavaileva Marie-Anne (Bejo) kutsuu entisen miehensä Ahmadin (Mosaffa) luokseen Pariisiin, jotta avioero voitaisiin viimein virallistaa. Tapahtumien monimutkaisuus avautuu hiljalleen ja uusia mielenkiintoisia, arvoituksellisia yksityiskohtia paljastetaan vähitellen. Mitkä lopulta ovat päähenkilöiden motiivit?
Pisteytys: 9/10
Eternal Sunshine of the Spotless Mind - Tahraton mieli
Ohjannut Michel Gondry
USA 2004, 108 min.
Draama, Scifi, Romantiikka
Pääosissa: Jim Carrey, Kate Winslet, Mark Ruffalo, Elijah Wood, Kirsten Dunst
Tahraton mieli on kiehtova ja karmaiseva ajatusleikki muistojen kadottamisesta tieteen keinoin. Miksi haluamme unohtaa, ja onko se todella kaiken arvoista? Elokuvassa entinen pariskunta Joel (Carrey) ja Clementine (Winslet) ovat päätyneet tyhjentämään muistinsa unohtaakseen parisuhteensa ongelmat - ratkaisu ei kuitenkaan ole aivan yksinkertainen. Komedianäyttelijänä paremmin tunnettu Jim Carrey todistaa olevansa myös vakavasti otettava draamanäyttelijä, joka on kieltämättä mukavaa vaihtelua lukemattomien itseään toistavien irvistelyfilmien jälkeen.
Pisteytys: 8/10
Kon-Tiki
Ohjannut Espen Sandberg & Joachim Rønning
Tanska, Norja, Iso-Britannia & Saksa 2012, 118 min.
Seikkailu
Pääosissa: Pål Sverre Hagen, Anders Baasmo Christianssen, Tobias Santelmann, Gustaf Skarsgård
Kon-Tiki kertoo peräänantamattomasta Thor Heyardahlista (Hagen), joka päätti 1950-luvulla kumota vallitsevat teoriat Polynesian asutuksesta. Heyardahl todella todisti teoriansa oikeaksi purjehtimalla Etelä-Amerikasta Polynesiaan, ja teki sittemmin saavutuksestaan Oscarin voittaneen dokumentin. Tässä vuoden 2012 elokuvassa Heyerdahlin jännittävä matka esitetään lattean tavanomaisena "lautalla meren armoilla" -tarinana. Itse Heyerdahlin hahmoa syvennetään varsinkin koko filmin alkupuoli, muiden hahmojen jäädessä harmillisen irrallisiksi. Muutoinkin elokuva tuntuu hieman keskeneräiseltä tekeleeltä. Merimaisemat ovat toki kauniita, elokuvan viitsii katsella kerran vaikka pelkästään niiden vuoksi.
Pisteytys: 6/10
Coraline - Coraline ja toinen todellisuus
Ohjannut Henry Selick
USA 2009, 100 min.
Animaatio, Fantasia
Pääosissa: Dakota Fanning, Teri Hatcher, Keith David, Robert Bailey Jr.
Vanhempien huomiosta paitsi jäävä Coraline (Fanning) löytää ilokseen rinnakkaistodellisuuden, mutta saa pian huomata ihannemaailman piilevät kauhut. Coraline ja toinen todellisuus on valtavan kauniisti animoitu elokuva, jonka olisin todella toivonut nähneeni 3D-versiona. Visuaalisuus toimii kuitenkin ihan tavalliselta tv-ruudultakin. Toki myös tarina on mainio, sopiva jännitys säilyy läpi elokuvan. Edelleen on vaikeaa käsittää, miten huomattavasti latteampi Up (2009) onnistui nappaamaan parhaan animaation Oscarin Coralinen (tai myös ehdolla olleen Kekseliäs kettu (2009) -filmin) sijasta.
Pisteytys: 8/10
The King's Speech - Kuninkaan puhe
Ohjannut Tom Hooper
Iso-Britannia & Australia 2010, 118 min.
Draama, Historia
Pääosissa: Colin Firth, Helena Bonham Carter, Geoffrey Rush
Kuningas Yrjö VI:n puheongelmien ympärille rakennettu draama on kiehtovaa katseltavaa. Tositapahtumiin pohjautuva filmi avartaa taidokkaalla tavalla 1930-luvun kuningashuoneen ilmapiiriä, myös aikakauden Lontoota kuvataan varsin onnistuneesti. Colin Firth on pääroolissaan loistava, eikä Geoffrey Rush jää omalaatuisen puheterapeutin roolissaan hiventäkään huonommaksi.
1001-listan mukainen arvio täällä.
Pisteytys: 8/10
Cloud Atlas - Pilvikartasto
Ohjannut Tom Tykwer, Andy Wachowski & Lana Wachowski
Saksa, USA, Hongkong & Singapore 2012, 172 min.
Scifi, Toiminta, Draama
Pääosissa: Tom Hanks, Halle Berry, Jim Broadbent, Hugo Weaving, Jim Sturgess
Mahtipontinen Pilvikartasto kertoo siitä, miten kaikki ihmiset ovat sidoksissa toisiinsa. Elokuva koostuu kuudesta eri paikassa ja ajassa tapahtuvasta jaksosta, jotka poikkeavat tyylilajeiltaan suuresti toisistaan. Kokonaisuus pysyy yllättävän hyvin kasassa, vaikka samat, joskin upeasti maskeeratut näyttelijät tähdittävätkin lähes kaikkia pätkiä. Lopputuloksena on kolmetuntinen aivojumppa, jossa muoto on sisältöä viehättävämpi. Elokuvassa ärsyttää ontuva filosofinen sanoma: sortoa vastaan täytyy taistella ...mutta eipä sen niin väliä, kun lopulta joku kuitenkin lynkataan.
Pisteytys: 6/10
Batman
Ohjannut Leslie H. Martinson
USA 1966, 105 min.
Komedia, Rikos
Pääosissa: Adam West, Burt Ward, Lee Meriwether, Cesar Romero, Burgess Meredith, Frank Gorshin
Tv-sarjaan perustuvassa elokuvassa Batman (West) ja Robin (Ward) joutuvat kovan paikan eteen, sillä kaikki Gotham Cityn suurrikolliset ovat päättäneet yhdistää voimansa maailmanvalloitussuunnitelmat mielessään. Lapsuuteni viittasankareiden erinomainen elokuva ilahduttaa aina, tämän filmin viihdearvo ei kulu koskaan! Kuolemattomia sutkautuksia, ällistyttäviä ihmevempeleitä ja ikimuistoiset trikoot - täydellinen setti.
Pisteytys: 10/10
Antichrist - Antikristus
Ohjannut Lars von Trier
Tanska, Saksa, Ranska, Ruotsi, Italia & Puola 2009, 108 min.
Draama
Pääosissa: Charlotte Gainsbourg, Willem Dafoe
Ahdistavien filmien mestari Lars von Trier onnistuu tapansa mukaan Antikristuksen myötä tuottamaan katsojalle varsin tuskaisan olotilan. Elokuva kertoo vanhemmista, joiden lapsi on kuollut karmaisevan tapaturman seurauksena. Pariskunta yrittää lievittää massiivisena vellovaa suruaan pakenemalla kaukaiseen metsämökkiin, mutta luonnon puuttuessa peliin tilanne vain pahenee. Ahdistusta, masennusta ja surua käsitellään elokuvassa varsin monitasoisesti, välillä livetään jopa hölmöilyn puolelle. Loppu on monella tapaa helpotus. Mikäli kantti kestää K-18 -kamaa, on elokuva näkemisen arvoinen.
Pisteytys: 6/10
Dinner for One - Illallinen yhdelle
Ohjannut Heinz Dunkhase
Saksa 1963, 18 min.
Lyhytelokuva, Komedia
Pääosissa: Freddie Frinton, May Warden
Neiti Sophien (Warden) syntymäpäiväkutsut kuuluvat jokaiseen uudenvuodenaattoon. Koheltavan hovimestarin (Frinton) sähellys naurattaa vuosi toisensa jälkeen, joskin suurin osa elokuvan viehätyksestä perustuu jokavuotiseen katselutraditioon. Illallinen yhdelle kuuluu joulunajan tai vuodenvaihteen televisioperinteisiin myös lukuisissa muissa maissa. The same procedure as every year!
Pisteytys: 10/10
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti