maanantai 9. maaliskuuta 2020

The Rocky Horror Picture Show (1975)

Ohjannut Jim Sharman
Iso-Britannia & USA 1975, 100 min.
Musikaali, Komedia, Kauhu, Scifi
Pääosissa: Tim Curry, Susan Sarandon, Barry Bostwick

A mental mind fuck can be nice.
Nuoripari Janet (Saradon) ja Brad (Bostwick) ovat autoajelulla syrjäseudulla. Matka katkeaa puhjenneen renkaan ja myrskyn vuoksi, joten apua on haettava läheisestä linnasta. Nopeasti paljastuu, ettei linnassa asu aivan tavanomaista väkeä ─ tuota pikaa Janet ja Brad pääsevät seuraamaan transilvanialaista tanssia ja tutustuvat tohtori Frank-N-Furteriin (Curry). Pariskunnan viattomuus on pian mennyttä ja uusi vapaamielisempi elämä voi alkaa!

Menestysnäytelmän pohjalta luotu The Rocky Horror Picture Show on iloinen ja vapaamielinen musikaali. Ikoninen kulttileffa vetää yhä salien täydeltä ihmisiä nauttimaan filmin omaperäisestä tunnelmasta sekä laulamaan ja tanssimaan Time Warpin tahdissa. Oli suorastaan sääli katsoa filmi yksin kotona, mutta teemanäytöstä ei nyt sattunut olemaan tarjolla. Karnevaalitunnelmaan voi silti päästä ihan kotisohvaltakin käsin, sillä näyttävä show-meininki tempaa helposti mukaansa.

Elokuvan ideana on leikkiä B-kauhujen ja -scifien kliseillä sekä juhlia seksuaalisen vapautumisen puolesta räväkän glam rockin tahdissa. Kokonaisuutta voi yhäkin pitää sangen onnistuneena! Vaikka Rocky Horrorin kulttimaine on suuri, on helppo ymmärtää, ettei B-elokuvien suuntaan kumartava outoilu saanut ilmestyessään kaikkia kriitikoita saati katsojia puolelleen. Mielipiteet taatusti jakautuvat yhäkin, mutta yhdestä asiasta tuskin voi olla eri mieltä: Tim Curry on loistava!

Pisteytys:
8/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti