keskiviikko 2. lokakuuta 2019

Syyskuun elokuvat 2019

Mid90s
Ohjannut Jonah Hill
USA 2018, 85 min.
Draama
Pääosissa: Sunny Suljic, Na-kel Smith, Olan Prenatt, Lucas HedgesKomediarooleistaan parhaiten tunnetun Jonah Hillin esikoisohjaus Mid90s vie 1990-luvun skeittarihuumaan. Päähenkilö Stevie (Suljic) on yksinäinen esiteini, joka löytää mieleistään seuraa lähitienoilla rullailevien vanhempien skeittaajien jengistä. Kasvukipuilua käsittelevä kertomus on sympaattinen aitoudessaan ja varsinkin nuoret päätähdet saavat tilaa loistaa.

Pisteytys: 7/10

A Moment in the Reeds
Ohjannut Mikko Mäkelä
Iso-Britannia & Suomi 2017, 108 min.
Draama, Romantiikka
Pääosissa: Janne Puustinen, Boodi Kabbani, Mika Melender
A Moment in the Reeds taltioi kauniisti jo taakse jääneet valoisat kesäyöt. Elokuva kertoo Pariisissa kirjallisuutta opiskelevasta Leevistä (Puustinen), joka on palannut Suomeen auttamaan isäänsä (Melender) perheen vanhan kesämökin remontoinnissa. Raksa-avuksi on palkattu pakolainen Tareq (Kabbani), ja pian kahden nuorukaisen välillä leiskuu lempi. Herkkä romanssi on kuvattu upeasti ja dialogeissa on aitoutta. Lisäksi elokuva onnistuu puhumaan tasa-arvosta laajastikin, mutta harmillisesti tarinan kaari ei kanna loppuun saakka.

Pisteytys: 7/10

La Tortue Rouge - The Red Turtle
Ohjannut Michael Dudok de Wit
Ranska, Belgia, Japani 2016, 80 min.
Animaatio, Draama, Fantasia
Pääosissa: Emmanuel Garijo, Tom Hudson
La Tortue Rouge kertoo autiosaarelle haaksirikkoutuneesta miehestä, joka törmää naiseksi muuttuvaan kilpikonnaan. Studio Ghiblin & saksalaisen Wild Bunchin rauhallinen animaatio on toteutettu kansainvälisenä yhteistyönä ja tarinakin on sangen yleismaailmallinen allegoria elämästä ja kuolemasta. Animaatio puolestaan vie ajatukset niin belgialaiseen Tinttiin kuin Japaniinkin, taustapinnat tuovat mieleen valtamerten siloittamat kivet. Rauhallinen kertomus on ihan kaunis, mutta turhan kliseinen ja siirappinen valloittaakseen yksinkertaisuudellaan.

Pisteytys: 6/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti