tiistai 13. helmikuuta 2018

An Affair to Remember - Unohtumaton rakkaus (1957)

Ohjannut Leo McCarey
USA 1957, 115 min.
Romantiikka, Draama
Pääosissa: Cary Grant, Deborah Kerr

There must be something between us, even if it's only an ocean.
Nickie Ferrante (Grant) ja Terry McKay (Kerr) tapaavat risteilyllä ja rakastuvat, vaikka ovat kumpikin tahoillaan kihlautuneet. Rakkaus tuntuu kuitenkin niin ainutkertaisen ihmeelliseltä, etteivät kyyhkyläiset halua päästää irti yllättävästä onnestaan. Nickie ja Terry sopivat järjestelevänsä elämänsä tahoillaan ja tapaavansa tasan puolen vuoden kuluttua Empire State Buildingin kattotasanteella. Mutta kuinka ollakaan, kohtalo puuttuu peliin ja väärinkäsitykset eksyttävät sielunkumppanit toisistaan.

Unohtumaton rakkaus on rakkauselokuvien hurmaava klassikko, varsinainen kliseisen lemmekäs ruusukimppu ja sydämenmuotoinen suklaarasia ─ mikäpä sopisikaan paremmin katsottavaksi näin Valentinuksen päivän tienoilla! Elokuvan klassikkoasetelma todella vivahtaa kliseisyyden suuntaan, sillä vastaavanlaisia lemmenleikkejä kohtalon pyörteissä on kerrottu kerran jos toisenkin. Alkuperäisyyden juurilla Unohtumaton rakkaus ei myöskään ole, sillä se on Leo McCareyn kopiomainen uusintaversio omasta filmistään Sanovat sitä rakkaudeksi (1939). Pääparin keskinäinen kemia ja ikimuistoiset repliikit tekevät silti elokuvasta nimensä mukaisesti jokseenkin unohtumattoman.

Aikanaan Unohtumaton rakkaus menestyi varsin kelvollisesti ja sai neljä Oscar-ehdokkuutta. Sittemmin Nickien ja Terryn tarina on inspiroinut muitakin romantiikan klassikoita, tunnetuimpana Uneton Seattlessa (1993). Omien romantiikkasuosikkieni kärkipaikoille Unohtumaton rakkaus ei pääse, vaikka lähes epätodellisen romanssin pyörteisiin uppoaakin kertaalleen ihan mielellään. Katselukokemusta myös hieman vesittää dvd:n kehno kuvanlaatu, lieköhän blu-ray parempi?

Pisteytys:
6/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti