sunnuntai 3. marraskuuta 2019

Lokakuun elokuvat 2019

Captain Marvel
Ohjannut Anna Boden & Ryan Fleck
USA 2019, 123 min.
Toiminta, Seikkailu, Scifi
Pääosissa: Brie Larson, Samuel L. Jackson, Ben MendelsohnCaptain Marvelin tai kavereiden kesken Versin (Larson) ensimmäinen nimikkoelokuva sijoittuu 1990-luvulle ja alkaa tähtien takaa. Galaksien välisessä sodassa pahiksia jahtaava päähenkilömme ei muista menneisyyttään, mutta löytää sen tietenkin maasta. Samalla katsojille esitellään nuori ja nokkela Nick Fury (Jackson) ja taustoitetaan hieman Avengers-ohjelman syntyä. Elokuva on mitä tyypillisin Marvel-tarina eli mukavaa ja turvallista kertakäyttöviihdettä. Naisnäkökulmasta plussaa!

Pisteytys: 6/10

Happy Death Day
Ohjannut Christopher Landon
USA 2017, 96 min.
Kauhu, Komedia
Pääosissa: Jessica Rothe, Israel Broussard, Ruby Modine
Happy Death Day yhdistelee parodiamaisesti Päiväni murmelina (1993) -klassikon aikalooppia ja 1990-luvun slasher-teinikauhuja. Päähenkilö Tree (Rothe) on varsinainen bitch, joka elää yhä uudelleen murhapäiväänsä ja yrittää tietenkin parantaa itseään ihmisenä jokaisen saman aamun uudelleen valjetessa. Leffan idea ei varsinaisesti ole mikään menetetty mestariteoksen mahdollisuus, joten elokuvan keskinkertaisuus ei ihme kyllä jää liikaa kaihertamaan.

Pisteytys: 5/10

Ghostbusters - Haamujengi
Ohjannut Ivan Reitman
USA 1984, 105 min.
Komedia, Fantasia
Pääosissa: Bill Murray, Dan Aykroyd, Sigourney Weaver, Harold RamisParapsykologian ammattilaiset saavat fudut yliopistolta ja perustavat kummitustenkarkoituspalvelun. Kasarikomedian edelliskatselusta on vierähtänyt osaltani reilusti yli vuosikymmen, joten tämän pariin oli kivan nostalgista palata! Ensi vuonna pitäisi tulla ensi-iltaan Ivan Reitmanin pojan Jason Reitmanin ohjaama uusintaversio tai jatko-osa, joka toivottavasti on onnistuneempi kuin vuonna 2016 totaalisesti flopannut Ghostbusters.

Pisteytys: 8/10

Ghostbusters II
Ohjannut Ivan Reitman
USA 1989, 108 min.
Komedia, Fantasia
Pääosissa: Bill Murray, Dan Aykroyd, Sigourney Weaver, Harold RamisViisi vuotta on kulunut siitä, kun Haamujengi pelasti New Yorkin tuholta. Uroteot ovat painuneet jo unholaan ja joukkoa piinaa huijareiden maine, mutta maailma kaipaisi taas pelastajiaan. Samalla näyttelijäkaartilla toteutettu Ghostbusters II jatkaa yllättävän kelvollisesti esiosan meininkiä, vaikka ei olekaan läheskään yhtä napakka paketti.

Pisteytys: 6/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti