maanantai 29. huhtikuuta 2013

Duck Soup - Neljä naurettavaa naapuria

Ohjannut Leo McCarey
USA 1933, 68 min
Komedia,  Musikaali
Pääosissa: Groucho Marx, Harpo Marx, Chico Marx, Zeppo Marx

His excellency.
Marxin veljekset Groucho, Harpo, Chico ja Zeppo ovat tulleet tunnetuiksi omalaatuisista, absurdin anarkistista komedioistaan. Veljeksille tyypilliseen tapaan verbaalista tykitystä sekä fyysistä kohellusta yhdistelevä Neljä naurettavaa naapuria kertoo Freedonian valtion päämiehen (Groucho) toilailuista. Tarkemmalla juonella ei ole niinkään väliä - enemmän merkitystä on ikimuistoisilla kohtauksilla!

Neljä naurettavaa naapuria ilmestyi valkokankaille vaikeaan aikaan, jolloin sodan pelko oli todellista ja diktatuureille ilkkuva elokuva ei liiemmin naurattanut. Myöhemmin elokuva on kuitenkin tituleerattu jopa veljesten parhaaksi filmiksi. Elokuvan heikon menestyksen vuoksi koomikkoryhmä joutui aikanaan jopa vaihtamaan studiota ja siistimään railakasta tyyliään.

Marx-veljekset ovat jääneet minulle hieman vieraiksi, joten odotinkin tämän elokuvan katselua mielenkiinnolla.  Kuitenkin elokuva oli jopa vähän pettymys. Niin paljon kuin tästä haluaisinkin pitää! Hyviä oivalluksia ja hauskuutta toki piisasi - mutta mitään älyttömän sykähdyttävää tai hillitöntä filmi ei silti tarjonnut. Veljesten tyyli on joka tapauksessa mainio ja ainutlaatuinen, näitä elokuvia täytyneekin katsella vielä useampi.

Pisteytys:
7/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti