maanantai 22. huhtikuuta 2013

She Done Him Wrong - Vaarallinen kaunotar (1933)

Ohjannut Lowell Sherman
USA 1933, 66 min.
Komedia, Historia, Romantiikka
Pääosissa: Mae West, Cary Grant, Owen Moore, Gilbert Roland

Why don't you come up sometime and see me?
Klassikkokomedia Vaarallinen kaunotar sijoittuu syntisiin 1890-luvun New Yorkin saluunoihin. Ennen tiukkoja sensuurisäädöksiä ilmestynyt elokuva oli menestys, vaikka se pöyristyttikin konservatiiveja valtavasti. Vaarallinen kaunotar on monipuolinen paketti erilaisia elementtejä: se on melodramaattisin sävyin varustettu komedia ja eroottisuutta uhkuva romanssi, useilla musiikkinumeroilla ryyditettynä.

Elokuva kertoo saluunassa työskentelevästä miestennielijästä, Lady Lousta (West). Rikollisuuteen ja miesten timantteihin helposti sekaantuva Lady Lou on joutumaisillaan pulaan, kun vankilassa lusinut heila Chick Clark (Moore) on karannut vapaalle jalalle. Onneksi muuan nuori herra Cummings (Grant) saapuu sopivasti kuvioihin.

Suoraan sanottuna tämä elokuva on verrattoman tylsä, vaikkei sen kesto olekaan juuri tuntia pidempi. Taitavat näyttelijät tarjoavat elokuvan parhaat palat: tämä kannattaneekin katsoa ainutlaatuisen Mae Westin ja hänestä tuohtuneiden kansalaisten tähden! Vaarallinen kaunotar on klassista Hollywoodin hohtoa, mutta ei välttämättä kiinnostavinta sellaista.

Pisteytys:
5/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti