maanantai 4. heinäkuuta 2016

Kesäkuun elokuvat 2016

Captain America: Civil War
Ohjannut Anthony Russo & Steve Russo
USA 2016, 147 min.
Toiminta, Seikkailu, Scifi
Pääosissa: Chris Evans, Robert Downey Jr., Scarlett JohanssonSupersankarien supervoimat ja mahtavan mellastuksen aiheuttamat tahattomat siviiliuhrit ovat saaneet taviskansalaiset huolestuneiksi, ja niinpä ehdotetaan sankareiden rekisteröintiä ja valvontaa. Ehdotus jakaa mielipiteitä ja sen seurauksena riitelevät Kostajat ottavat yhteen. Elokuva on Kapteeni Amerikka -leffoista paras ja itse asiassa jopa hivenen edellistä Avengersiakin (2015) eheämpi kokonaisuus. Hahmot on edelleen käsikirjoitettu ajatuksella ja leffassa on myös juonta ja kiinnostavia teemoja, vaikka pääpaino onkin näyttävässä toiminnassa. Hyvää viihdettä! Hivenen tosin tuntuu, että onhan tätä mättöä ja huulenheittoa jo nähty, tarvittaisiin vielä rohkeampaa uudistautumista. Jää nähtäväksi, miten Russon veljekset onnistuvat tehtävässä tulevien Avengersien suhteen.

Pisteytys: 7/10

Austin Powers: The Spy Who Shagged Me -
Austin Powers: Agentti, joka tuuppasi minua
Ohjannut Jay Roach
USA 1999, 95 min.
Komedia, Seikkailu
Pääosissa: Mike Myers, Heather Graham


Agenttiparodiassa Dr. Evil (Myers) matkaa ajassa 1960-luvulle varastamaan agentti Powersin (Myers) mojon. Ohessa nähdään rutkasti läski- ja seksivitsejä, kakka- ja pyllyjuttuja unohtamatta. En lämmennyt ekalle osalle (1997), eikä tämä kakkososakaan säväyttänyt sen enempää. Katsoin tämän kuitenkin nostalgiasyistä: muistan ostaneeni elokuvan vhs:n luokkaretkellä keväällä 2000, ja silloin tätä toki naurusta ulvoen katsottiin kavereiden kanssa. Täytyypä todeta, että on huumorintaju ainakin hivenen muuttunut tässä kuudessatoista vuodessa. Muutama vitsi sentään vähän hymyilytti.

Pisteytys: 4/10

Kesällä kello 5
Ohjannut Erkko Kivikoski
Suomi 1963, 75 min.
Draama, Romantiikka
Pääosissa: Martti Koski, Tuula Elomaa
Uutta aaltoa henkivässä Erkko Kivikosken esikoiselokuvassa 1960-luvun kesäistä Helsinkiä kuvataan kauniisti, samoin ajatonta nuoruutta. Kaksi nuorta, Juhani (Koski) ja Ritva (Elomaa), ovat seurustelleet jo hyvän aikaa, mutta päättävät kuitenkin erota. Molemmat pohtivat päättynyttä suhdetta ja tulevaisuutta tahoillaan, ja päätyvät lopulta jälleen yhteen. Viehättävä elokuva ja aikalaiskuvaus!

Pisteytys: 8/10

Gangs of New York
Ohjannut Martin Scorsese
USA & Italia 2002, 167 min.
Draama, Historia, Rikos
Pääosissa: Leonardo DiCaprio, Daniel Day-Lewis, Cameron DiazPääosin 1860-luvulle sijoittuva Gangs of New York on yksi Martin Scorsesen New York -filmatisoinneista. Elokuva perustuu löyhästi tositapahtumiin ja on dramatisoitu Herbert Asburyn teoksen The Gangs of New York (1928) pohjalta. Veriset jengitappelut, lainvalvojien korruptio ja ohimosuonissa sykkivä kostonhimo yhdistyvät kiinnostavaan pohdintaan kansojen sulatusuunista. Myös visuaalisesti elokuva on näyttävä! Veri tosin roiskuu makuuni vähän liiankin runsaasti ja kestoa elokuvalla on aivan liikaa, mutta muutoin Gangs of New York on varsin kelpo raina. Ei kuitenkaan Martin Scorsesen parhaimmistoa.

Pisteytys: 7/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti