keskiviikko 17. syyskuuta 2014

The Philadelphia Story - Skandaalihäät (1940)

Ohjannut George Cukor
USA 1940, 112 min.
Komedia, Romantiikka
Pääosissa: Katharine Hepburn, Cary Grant, James Stewart, John Howard

Put me in your pocket, Mike!
Skandaalihäät on kertomus varakkaista yläluokan elostelijoista, joiden avioon astuminen voi olla aikamoista skandaalinkäryä. Tracy Lord (Hepburn) on menossa naimisiin George Kittredgenin (Howard) kanssa, mutta sukulaisten rakastama ex-mies Dexter (Grant) ei malta pysyä tilaisuudesta poissa. Lisäksi paikalla pyörivät innokkaat reportterit, jotka kaiken kukkuraksi sekaantuvat velloviin rakkaussotkuihin omine tunteineen.

Tämä Broadway-näytelmään perustuva screwball-komedia oli jo alun alkaen kirjoitettu Katharine Hepburnia varten. Täten myös elokuvaversio on Hepburnin juhlaa: tähtinäyttelijän ura nousikin uuteen kiitoon Tracy Lordin menestyksekkään roolin myötä. Muutkaan näyttelijät eivät toki jää kehnommiksi, varsinkin Cary Grant on tietenkin loistava. Hepburn-Grant -kemia todella ilahduttaa!

Skandaalihäät on mainio elokuva, jossa on hauskaa sanailua ja hulvattomia ihmissuhdesotkuja - aivan kuten kunnon screwball-komediassa kuuluukin olla. Vaikka peruspaketti toimiikin ja elokuva viihdyttää, ei tästä filmistä oikein irronnut mitään erityisiä oivalluksia tai säväreitä.

Pisteytys:
7/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti