tiistai 10. marraskuuta 2015

Meet Me in St. Louis - Tyttö ja kosija (1944)

Ohjannut Vincente Minnelli
USA 1944, 113 min.
Komedia, Draama, Musikaali
Pääosissa: Judy Garland, Mary Astor, Tom Drake, Margaret O'Brien, Lucille Bremer, Leon Ames

The boy next door - I just adore him.
Smithien perhe elää onnellista, turvallisiin uomiinsa asettunutta elämää St. Louisin kaupungissa Louisianassa. Kun perheen pää ilmoittaa muutosta New Yorkiin, koko muu perhe pistää vastaan. Suurkaupungin elämänmeno huolettaa äitiä, tyttäret eivät halua jättää mielitiettyjään ja ystäviään, ja Smithien taloudenhoitajallakin on oma mielipiteensä New Yorkin kehnoista uuneista! Lopulta on tehtävä ratkaisu perheen parhaaksi.

Tyttö ja kosija on kauttaaltaan lämminhenkinen ja viehättävä nostalgiatuulahdus romantisoidusta menneisyydestä. Maailmannäyttelyn mukanaan tuomat uudet teknologian ihmeet, nuori lempi ja lasten halloween-kepposet sulautuvat leppoisaksi tarinaksi, jota rytmittävät tarttuvat musikaalisävelmät - jotka muuten soivat päässä monta päivää. Monet elokuvan laulut kohosivat hiteiksi, joista tänä päivänä tunnetuin lienee Frank Sinatrankin sittemmin levyttämä Have Yourself a Merry Little Christmas.

Kirjailija Sally Bensonin lapsuusmuistoihin perustuva elokuva vetosi aikalaisyleisöihin, jotka saattoivat paeta hetkeksi sodan loppuvaiheiden riipivää todellisuutta Smithien perheidylliin, entisaikojen rauhalliseen onnelaan. Tähtinäyttelijöiden riemukasta työskentelyä on myös ilo seurata, eritoten lapsinäyttelijä Margaret O'Brien on aivan ihana ja toki myös Judy Garland loistaa pääroolissaan. Tämän elokuvan myötä muuten alkoi Judy Garlandin ja ohjaaja Vincente Minnellin avioliittoon johtanut romanssi!

Pisteytys:
8/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti