keskiviikko 14. elokuuta 2013

Top Hat - Silkkihattu (1935)

Ohjannut Mark Sandrich
USA 1935, 101 min.
Komedia, Musikaali, Romantiikka
Pääosissa: Fred Astaire, Ginger Rogers, Edward Everett Horton, Erik Rhodes, Helen Broderick

All is fair in love and war, and this is revolution!
Dale Tremont (Rogers) lankeaa hurmaavan tanssijan Jerry Traversin (Astaire) pauloihin, mutta sattumien seurauksena luulee tätä tanssishow-tuottaja Horace Hardwickiksi (Horton), ja uskoo sydämensä valloittaneen miehen olevan naimisissa oleva lurjus. Viehättävä screwball-komedia oli aikanaan Fred Astairen ja Ginger Rogersin yhteisistä elokuvista suosituin, ja lienee niistä edelleenkin parhaiten tunnettu.

Astairen ja Rogersin yhteistyö alkoi vuonna 1933 ja jatkui läpi vuosikymmenen. Top Hat on oiva esimerkki kaksikon yhteisistä elokuvista, joissa juoni noudattelee usein varsin samanlaista kaavaa. Tämä elokuva on myös tunnettu Irvin Berlinin ikimuistoisista sävellyksistä, kuten Cheek to Cheek tai Top Hat, White Tie and Tails. Elokuvan musiikkikohtauksia on sittemmin muisteltu useissa elokuvissa, esimerkiksi Cheek to Cheek -tanssikohtausta tunnelmoidaan ainakin Vihreä maili (1999) -filmissä.

Top Hat on kaikkine ihastuttavine piirteineen varsinainen hyvän mielen elokuva, joka ilahduttaa jokaisella katselukerralla. Loistavan musiikin ja tanssinumeroiden lisäksi filmi on täynnä kepeää, leikittelevää charmia ja flirttiä. Hyvin käsikirjoitetut hahmot luovat herkullisia tilanteita, jotka sekä huvittavat että jännittävät - sillä sehän on aina hauskaa, kun katsoja tietää enemmän kuin elokuvan todellisuudessa toikkaroivat hahmot.

Pisteytys:
9/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti