tiistai 3. tammikuuta 2017

Joulukuun elokuvat 2016

Miracle on the 34th Street - Susanin kääntymys
Ohjannut George Seaton
USA 1947, 96 min.
Draama, Komedia
Pääosissa: Edmund Gwenn, John Payne, Natalie Wood, Maureen O'HaraKris Kringle alias Joulupukki (Gwenn) joutuu oikeuteen todistelemaan olemassaoloaan. Kolmen Oscarin jouluklassikko lämmittää mieltä, mutta kuvastaa myös jopa hieman kolkosti yhdysvaltalaista kaupallisuutta. Vastinpari on mielenkiintoinen, mutta lempeys ja rakkaus elävät kuitenkin kiehtovassa sopusoinnussa tavaratalojen rahanahneuden kanssa. Elokuva nimettiin Suomessa alunperin hieman hassusti Susanin kääntymykseksi, mutta viime vuosina filmiä on ryhdytty esittämään televisiossa myös suoralla käännöksellä Ihme 34. kadulla.

Pisteytys: 8/10

Big Game
Ohjannut Jalmari Helander
Suomi, Iso-Britannia, Saksa 2014, 110 min.
Toiminta, Seikkailu
Pääosissa: Onni Tommila, Samuel L. Jackson, Ray StevensonSuuressa suomalaisessa toimintaelokuvassa Yhdysvaltain presidentin Alan Mooren (Jackson) kone tippuu taivaalta. Herra Moore joutuu yksin yllättävän jylhään suomalaiseen erämaahan, mutta onneksi apua on lähellä. Miehuuskoettaan suorittava Oskari (Tommila) sattuu paikalle ja kaksikko lyöttäytyy yhteen. Elokuvan mahtipontisuus ei istu tarinaan, mutta toisaalta juuri tämä epäsuhta kuvastaa kertomuksen ydintä: päähenkilöillä on kerta kaikkiaan liian suuret saappaat täytettävinään. Big Gamessa on aimo annos itseironiaa ja genrellä leikittelyä, niinpä se kyllä viihdyttää ainakin yhden katselukerran ajan.

Pisteytys: 6/10

P.S. I Love You - P.S. Rakastan sinua
Ohjannut Richard LaGravenese
USA 2007, 126 min.
Romantiikka, Draama
Pääosissa: Hilary Swank, Gerard Butler, Lisa Kurdow, Kathy Bates
P.S. Rakastan sinua kertoo vastikään leskeksi jääneestä Hollysta (Swank), joka saa ilahduttavia kirjeitä edesmenneeltä puolisoltaan (Butler). Elokuva on tavanomaista 2000-luvun nyyhkyhömppää ryyditettynä teennäisen ylikorostetulla huumorilla, mutta siitä huolimatta se on genressään ihan katsottava tapaus. Ainakin Hilary Swank tekee niin hyvää työtä kuin vain tällaisen elokuvan puitteissa on mahdollista. P.S. Rakastan sinua perustuu Cecilia Ahernin samannimiseen romaaniin (2004), joka bestsellerinä on todennäköisesti filmiversiotaan parempi.

Pisteytys: 5/10


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti